Gebyrfrie kontanter i utlandet

De fleste er enige om at det lønner seg å ta med flere betalingskort når man reiser til utlandet, både vanlige debetkort og minst ett ekstra kredittkort. Det er mange fordeler tilknyttet dette som du kan lese mer om her i artikkelen om bruk av kredittkort i utlandet, men en annen faktor kan være vel så viktig hvis du er i tvil om hvilket kort det lønner seg å bruke i utlandet.

De fleste selskap legger på et valutapåslåg når du benytter kortet utenlands, som vanligvis ligger på 1,75 %, men Gebyrfri Visa Gold fra Santander Consumer Bank AS tilbyr også helt gebyrfrie uttak av kontanter i minibanker over hele verden. I forhold til mange andre selskap som ofte legger på 1 % av beløpet samt et administrasjonsgebyr på rundt 30 kroner, blir du ikke belastet noen slike gebyrer med Santanders kredittkort når du tar ut kontanter. Dette gjelder både i utlandet og hvis du tar ut kontanter i minibanker i Norge. Men vær klar over at valutapåslaget også tilkommer når du tar ut kontanter med Gebyfri Visa, selv om de andre gebyrene ikke legges til.

En ting du uansett må huske på er at valutapåslaget tilkommer uansett om du tar ut kontanter i minibanker, eller du foretar vanlige varekjøp utenlands. En annen viktig ting gjelder hvis du får muligheten til å belaste kortet i norske kroner i en betalingsterminal i utlandet, noe som kanskje i utgangspunktet kan virke forlokkende, men du vil da som oftest få en mye dårligere vekslingskurs i forhold til hvis du betaler i den lokale valutaen.

Ettersom det ikke legges til gebyr på uttak i minibanker, har du fordelen av å kunne ta ut flere mindre beløp i stedet for å være nødt til å ta ut større beløp hver gang for å spare penger på gebyrene. Dette er fint i forhold til å slippe å gå rundt med for store beløp i kontanter, om uhellet skulle være ute og man skulle bli ranet eller mister lommeboken.

Hvis du utsetter betalingen utover den rentefrie perioden som er på inntil 50 dager med Gebyrfri Visa, tilkommer det rente som vises i dette eksempelet: effektiv rente 23.41%. 15 000 kr o/12 mnd. totalt 16 779.51 kr. Merknad: noen butikker eller minibanker i utlandet legger selv på egne gebyrer, men dette vil opplyses om i forkant av transaksjonen, og det vil da være mulighet for å avbryte uttaket eller transaksjonen om dette er ønskelig.