Kredittkort i utlandet

Nesten alle som gir tips om kredittkort i forhold til feriereiser i utlandet, forteller at du bør i hvert fall ha med deg to forskjellige kort når du reiser utenfor landets grenser. En enkel forklaring på dette er jo først og fremst med tanke på om det ene kortet skulle slutte å fungere, så har man i alle fall et kort i reserve.

De fleste kredittkort tilbyr et reservekort eller nødkontanter om kortet blir mistet eller stjålet, men dette er en prosess som kan ta veldig lang tid, spesielt i land langt unna Norge. Men også i helger og utenfor bankenes åpningstider kan dette ta mye lenger tid enn forventet, så ta alltid med minst et ekstra kort.

For å ikke få en uforholdsmessig stor og uventet regning på kredittkortet etter ferien, anbefales det å stort sett benytte kortet til å betale i terminaler i butikker og andre steder. De fleste kortselskaper opererer med gebyrer for å ta ut kontanter i minibanker, samt et valutapåslåg som ofte ligger på 1,75 %, pluss et gebyr av beløpets størrelse.

Bruker du kortet til varehandel for du ofte muligheten til å velge mellom å betale i lokal valuta eller i norske kroner. Velg alltid førstnevnte ettersom butikkene har muligheten til å selv sette vekslingskursen til norske kroner, og setter den gjerne alt for høyt til sin egen fordel.

En annen med å benytte et kredittkort fremfor et vanlig bankkort i utlandet, er at du er forsikret i mot svindel og kan heve kjøpet i ettertid gjennom kredittselskapet, hvis varen eller tjenesten du har kjøpt viser seg å være en bløff eller svindel på noen måte. Dette er ikke mulig hvis du benytter et vanlig bankkort hvor pengene blir trukket med en gang.

Har du i tillegg et kredittkort som inkluderer reiseforsikring, har du også denne inkludert uten ekstra kostnad hvis minimum 50 % eller over halvparten av reisens kostnad er betalt med ditt kredittkort. Dette er bare noen tips som du bør ta med deg til din neste utenlandstur, så sparer du deg fort for noen ubehagelige opplevelser, samt noen ekstra kroner.