Nytt kredittkort fra Google

Om ikke så mange årene er kanskje et vanlig kredittkort slik vi kjenner de i dag historie. En ny applikasjon som Google har lansert gjør det nemlig mulig å betale for varer og tjenester kun ved å bruke mobiltelefonen. Google Wallet heter applikasjonen som allerede er tilgjengelig på markedet i USA, og denne benytter en teknologi som heter NFC eller Near Field Communication. Enn så lenge er tjenester forbeholdt personer i USA med en Google Nexus-S mobil, som er tilknyttet enten et Visa eller MasterCard kredittkort.

Når dette blir tilgjengelig i Norge behøver man da egentlig ikke å benytte en lommebok med kontanter eller bankkort i det hele tatt, da alt som trengs for å kjøpe varer eller tjenester blir en mobiltelefon. I forhold til sikkerhet og misbruk av tjenesten, kan man benytte seg av en PIN-kode for å gjennomføre betalinger, men mister man telefonen blir det da enda viktigere enn før å få denne sperret. Forskjellige momenter rundt sikkerheten ved bruk av NFC, er en av de viktigste tingene framover.

Men teknologien kan benyttes til mer enn bare å kjøpe ting i butikker. Buss og togbilletter, boarding kort, nøkler til hotellrom eller til og med vanlige husnøkler kan alle bli erstattet av en mobiltelefon med Near Field Communication. Men dette er ikke ventet å komme til Norge før tidligst i 2013, så et vanlig kredittkort duger nok i hvert fall i noen år til.