5 Kredittkort-tips

Det finnes mange måter å benytte et kredittkort på, og selv om mange kun ser på et slikt kort som et unødvendig onde, kan man faktisk spare mange penger på å benytte et kredittkort på en fornuftig måte. Her er 5 ganske enkle tips for å få mest mulig igjen av bruken av kredittkortet ditt.

1. Velg et kredittkort som har en forholdsvis lav rente hvis du tror det blir aktuelt å dele opp eller utsette betalingen. Det finnes kredittkort på markedet med alt fra rundt 16 % og helt opptil 28 % rente, så det blir veldig stor forskjell på den månedtlige regningen avhengig av at du velger et kort med den lavest mulige renten.

2. Bruksområdene til kredittkort er veldig mange, men en enkel og fornuftig regel er å gjerne bruke kortet som betalingsmiddel ved varekjøp i butikker eller på internett, men aldri til uttak av kontanter i en minibank. De fleste kortselskaper legger på relativt store avgifter hvis du tar ut penger i minibanker.

3. Mange kredittkort har i dag forskjellige former for rabatt og eller cashback. Det kan lønne seg å ha en god oversikt over rabattordninger som finnes, og gjerne ha flere kort for å få maks utelling når du handler i forskjellige butikker. Pass bare på å ha kontroll på forbruket.

4. Ved utenlandsturer og feriereiser lønner det seg alltid å ha med seg minimum to forskjellige bank- og kredittkort, i tilfelle det ene slutter å virke. Du får ofte valget mellom å betale i lokal valuta eller norske kroner, og bør alltid velge den lokale valutaen ettersom butikken selv kan velge vekslingskursen på norske kroner.

5. Hvis kredittkortet ditt har en gratis reiseforsikring inkludert i avtalen, er det bortkastede penger å tegne en ekstra reiseforsikring i tillegg. Husk bare på at over 50 % av reisen må være betalt med ditt kredittkort. Dette er bare noen tips, som gjør at du sparer noen kroner på å benytte et kredittkort på en fornuftig måte.