Kredittkort for fotballsupportere

Manchester United og Liverpool er nok de to utenlandske fotballklubbene som har flest supportere i Norge, og nå har begge klubbene egne kredittkort som norske fans kan skaffe seg. Rivaliseringen mellom de to engelske klubbene blir nok ikke mindre med dette, når det blir om å gjøre å flashe med kortet for å vise hvilket lag man følger. Liverpool sitt kredittkort benytter MasterCard, mens Manchester United sitt kort har logoen til VISA øverst i venstre hjørne. Begge kortene har egentlig helt ordinære vilkår og ikke spesielt lave effektive renter, men hva gjør vel det når man skal støtte laget sitt i tykt og tynt.

For å understreke det med vilkår, så er ikke dette kredittkort man skaffer seg på grunn av rente, årspris, etableringsgebyr og andre ulemper, men disse kredittkortene skaffer man seg for å kunne vise klubblogoen hver gang man betaler med kortet! En ting man skal være klar over med kredittkort er jo faktisk at de ikke koster noe særlig om man alltid betaler regningen ved forfall. I dette tilfellet har Liverpool's MasterCard et årsgebyr på 250 kroner, mens Manchester United's VISA koster 99 kroner i etablering. Hvis man ønsker å utsette betalingen over tid, anbefales det heller å skaffe seg et kort med lav effektiv rente, noe man i så fall sparer en god del med penger på.

Begge kortene tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring hvis over 50 % av reisen er betalt med kortet, noe som er kjekt å ha med når man skal ta turen over til fotballøya. Den øvre kredittgrensen er på henholdsvis 100.000 for Manchester's kort og 75.000 for Liverpool's. Begge kortene gir tilgang til egne serviceavdelinger i forhold til kjøp av kampbilletter, men på andre fordeler ligger Manchester kort noe foran, ettersom de per i dag tilbyr rabatt på medlemskap i den offisielle fanklubben, samt andre rabatter på Old Trafford. Liverpool's MasterCard gir rabatter på noen andre varer du kan kjøpe i Norge, noe også Manchester's VISA har.

Men det er egentlig liten vits i å sammenligne disse to kredittkortene, for her står man ikke foran et valg om hvilket man skal bestille. Det handler kun om hvilket lag du støtter og om du ønsker å ha et kredittkort med klubblogoen på, eller ikke. For å søke om et av disse kredittkortene må du være over 20 år.

Søk om kredittkortet til Liverpool
Eff. rente 29,3 %, 15.000 o/ 12 mnd. Totalt 16.959
Søk om kredittkortet til Manchester United
Eff. rente 26,9 %, 15 000 o/ 12 mnd. Totalt  17.026

Kortene blir levert av Cresco DNB Bank (Liverpool) og Santander Consumer Bank (Manchester United).