Kredittkort uten årsavgift

Hvis du planlegger å bestille deg et kredittkort online, bør du først å fremst se på kredittkort uten årsavgift eller etableringskostnader. De fleste av våre samarbeidspartnere og annonsører her på Kredittkort 24 tilbyr kredittkort uten årsgebyr, men det er allikevel noen fallgruver å se opp for hvis du bruker kredittkortet ditt for å spare penger, i stedet for å utsette betalingen over tid.

Hvis du er på jakt etter et kredittkort som innholder fordeler som cashback eller rabatter når du handler, bør du vurdere re:member kortet, 365 Privat, Flexi Visa eller Ikano Visa som alle er kort uten årsavgifter. En ting å merke seg gjelder for kortene Flexi Visa, som sammen med Santander Red har et gebyr på 149 kroner hvis kortet ikke har blitt brukt på 12 måneder. Two Cards innførte nylig også det samme gebyret for sine kunder, så skal du skaffe deg et kredittkort som bare skal ligge i reserve bør du kanskje velge et annet enn disse. Gebyrfri Visa og Norwegian sitt kredittkort er også begge to helt uten årsgebyr eller restriksjoner i forhold til bruk.

På kredittkortene til de største bankene som Nordea og DNB er det ofte årsgavgifter, men har du mange nok bankprodukter tilknyttet din konto hos en av disse, forsvinner ofte årsavgiften på kredittkortet, som for Fordel Pluss-kunder hos Nordea. Skandiabanken's visakort som er populært på grunn av den lave effektive renten har en årsavgift på 50 kroner, og de to fotballkortene til Manchester United og Liverpool, har henholdsvis et etableringsgebyr på  99 kroner og en årsavgift på 250 kroner. Andre kort som Cresco Unique har et månedsgebyr ved bruk av kreditt på 25 kr. Smart Club MasterCard gis kun til medlemmer i Smart Club, noe som koster 100 kroner i året.

Noen kort som i dag har relativt høye årsavgifter er for eksempel EuroCard Gold, hvor man betaler 645 kroner i årsavgift eller EuroCard Platinum hvor årsprisen er på 1.650 kroner. Diners Club Privat har et årlig gebyr på 695 kroner og for 120 kroner ekstra, kan du også få med kortet GlobeCard Gold. Vanlige American Express kort opererer med en årlig medlemsavgift på 650 kroner, mens American Express Gold koster 1.200 kroner i året, men da inkluderes StopService+ i prisen, noe som for vanlige kunder koster 250 kroner hvert år. Dette er en service som gir brukeren forskjellige merkelapper til bagasje, nøkler og andre verdisaker, samt et telefonnummer for sperring av alle kortene, hvis kortet skulle bli stjålet eller mistet.

Men disse kredittkortene er i utgangspunktet ikke beregnet for folk flest, for her får man med ekstra medlemsfordeler som concierge service, tilgang til lounger på flyplasser og rabatter på hoteller og leiebiler. Med andre ord er slike kredittkort beregnet for personer som reiser mye i jobben, og hvor det som oftest er bedriften som betaler årsavgiftene. Med disse kredittkortene kan du også handle for så mye du vil, og vanlige kredittgrenser er ikke aktuelle. Nordeas MasterCard Premium passer også inn i denne klassen av kredittkort med høye årsgebyrer, med 690 kroner og også dette gir tilgang til lounger på flyplasser samt andre fordeler.

Dette ble kanskje litt for mye til slutt om hvilke kredittkort som faktisk har årsgebyrer, men det kan være bra å få vite litt om hvilke kort som det faktisk koster noe å skaffe seg. Du bør jo bruke kredittkortet ditt for å spare penger, og da gjelder det å luke ut unødvendige kostnader i forbindelse med å ha kortet! Skaff deg heller et billig kort som gjør det enda enklere å nyte av fordelene til kortet, samtidig som du sparer penger!