Kredittkort med reiseforsikring

Et kredittkort kan være et meget nyttig verktøy, såfremt man benytter det på en økonomisk fornuftig måte og vet hvilke fordeler som følger med.  En god del kredittkort i dag har fordelen av å ha en reise- og avbestillingsforsikring inkludert i kortet, og som oftest er den eneste klausulen for at forsikringen skal gjelde, at over halvparten av reisen er betalt med kredittkortet.

Både re:member og gebyrfri visa har gode reiseforsikringer inkludert, og begge anbefales også å bruke hvis man reiser til utlandet. Da er man for eksempel ekstra sikret mot svindel, og andre fordeler ved bruk av kredittkort i utlandet.

Ved for eksempel en chartertur eller en wekkendreise med fly og hotell, er det ganske enkelt å se om man har betalt over 50 % av reisen med kredittkortet. Men skal dere ut på bilferie i Europa, med fergebilletter, overnatting på campingplasser og en del andre ting, er det viktig å kunne dokumentere at minst 50 % av reisens totale kostnader er betalt med ditt kredittkort. Hvis ikke er dere kanskje ikke forsikret, så ta vare på alle bilag og kvitteringer for sikkerhets skyld.

Et annet kredittkort som gir tilbud på en meget god forsikring, er 365Privat MasterCard. Som innehaver av dette kredittkortet får du 10 % rabatt på en helårs reiseforsikring fra Travel Guard. Denne forsikringen ble av Aftenposten kåret til best i test av alle reiseforsikringer som ble testet. Travel Guard ble også kåret til den beste reiseforsikringen av EuroMoney i 2009.

Så mange som en av fem personer og familier som reiser utenlands er ikke forsikret, så skaff deg et kredittkort med gratis reiseforsikring, så unngår du unødvendige kostnader om noe uforutsett skulle oppstå på reisen.