Kredittkort vs mikrolån

Om man søker etter ulike lånemuligheter på nettet, vil det dukke opp en overflod av tilbud og ulike alternativer som kan gjøre hvem som helst forvirret og fortvilet. Hvilket lån bør man velge, og hvorfor? I denne artikkelen tar vi for oss forskjellene mellom kredittkort og mikrolån, og diskuterer litt hvem av disse du bør velge, som avhenger av ditt behov. Men aller først, la oss se på forskjellen mellom et kredittkort og såkalte mikrolån.

Kredittkort


Kredittkort er et finansielt verktøy som kan spare penger eller ødelegge økonomien din, avhengig av hvordan du bruker dem. En av de største feilene du kan gjøre er å bruke et kredittkort uten å virkelig forstå hvordan det fungerer.

Et kredittkort er et finansielt produkt utstedt av banker og andre finansinstitusjoner som gjør det mulig å foreta kjøp, ta ut kontanter og overføre saldo fra andre kontoer. Når du er godkjent for et kredittkort, får du en kredittlinje, som vanligvis er det maksimale beløpet du kan bruke på kortet. Denne kreditten ligger ofte på 25 000 til 50 000 kroner på de fleste kort.

Mange bruker begrepet "kredittkort" og "betalingskort" om hverandre, men de er ikke det samme. Et betalingskort krever at du betaler hele saldoen i sin helhet hver måned. Et kredittkort gir deg mulighet til å beholde en negativ balanse på ubestemt tid så lenge du gjør minimum månedlige utbetalinger.

Mikrolån


Mikrolån er ideelt å benytte seg av når det dukker opp en uventet regning eller trenger litt ekstra lommepenger til shopping eller en ferie - situasjoner hvor du mangler det lille ekstra for en økonomisk fleksibilitet. Mikrolånet vil være tilgjengelig på kort tid, og det stilles ingen krav til hva du bruker pengene til. Beløpet varierer fra bank til bank, men som navnet tilsier er det et lite lån, i størrelsesorden 1000 til 10 000 kroner. Tilbakebetalingstiden kan man velge, men normalt bør man betale tilbake innen 30 dager for at ikke renteutgiftene skyter i været. En annen fordel med mikrolån er at det stilles lave krav til inntekt og kredittscore for å få innvilget lånet, og er således tilgjengelig for alle typer kunder.

Hva bør du velge - kredittkort eller mikrolån?


Som vi nevnte tidligere i artikkelen, vil valget mellom kredittkort og mikrolån avhenge av ditt økonomiske behov. Du må vurdere hva du trenger penger til, hvor mye penger du trenger og ikke minst hvordan du ønsker å betale pengene tilbake og over hvor lang tid.

Mikrolån gir ikke tilgang til like stort beløp som kredittkort, så om behovet er i størrelsesorden 1000 kroner til 10 000 kroner så kan mikrolån være det rette valget. Husk at disse pengene må betales tilbake i sin helhet normalt innenfor 30 dager, så du må være sikker på at du får lønn eller annet tilskudd innen en måned slik at du får betalt før du blir belastet ekstra renter og gebyrer. En annen fordel med mikrolån er som nevnt mindre krav til kredittscore, og det kan være lettere å få innvilget et mikrolån enn å få et kredittkort. Et mikrolån kan gi deg en økonomisk fleksibilitet ved uventede utgifter hvor du trenger penger raskt og har anledning til å betale tilbake raskt.

Kredittkort gir normalt større kredittramme enn mikrolån, og her har du større fleksibilitet til å betale ned over lengre tid. De første 30 dagene er rentefrie, men dersom du ikke betaler ned

innen denne perioden vil en relativt høy rente begynne å løpe. Totalbeløpet du betaler tilbake vil øke i takt med hvor lenge du velger å utsette å betale ned hele beløpet. Kredittkortet er fleksibelt i form av at du både kan bruke det i butikk, du kan ta ut kontanter og du kan overføre penger fra din kredittkonto til andre bankkontoer du disponerer. Mange kredittkortselskaper tilbyr også egne løsninger hvor du kan betale regninger direkte fra kredittkortkontoen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar