Før du starter ENK eller NUF

Det er mange som starter opp egne firmaer i Norge hvert eneste år, og det finnes flere forskjellige selskapsformer som kan være aktuelle. Skal du starte opp som selvstendig næringsdrivende, er det imidlertidig et par ting du bør være oppmerksom på i forhold til kredittkort. De tre mest vanlige formene for selskap er enten et aksjeselskap (AS), et enkeltmannsforetak (ENK), eller et norsk registrert utenlandsk foretak (NUF).

Nå som kravet om egenkapital til AS er nede på 30.000 kroner, vil det i de fleste tilfeller være det mest fornuftige valget. Man blir også bedre ansett av en del instutisjoner, med den sikkerheten og seriøsiteten som følger et aksjeselskap. Søker du om et lån fra et aksjeselskap, vil det også være en mye større sjanse for at dette vil bli innvilget.

Hvis du heller vil velge et enkeltmannsforetak eller et nuf, bør du være oppmerksom på ulempene som medfølger dette valget. Når banker og kredittselskaper skal vurdere en søknad om et kredittkort, benytter de en kredittscoremodell, og her slår både enkelmannsforetak og nuf veldig negativt ut. Selv med en inntekt på godt over 700.000 kroner i året og ingen betalingsankmerkninger, har flere personer opplevd et avslag på søknaden på grunn av selskapsformen.

Dette bør du kanskje ha i bakhodet hvis du planlegger å etablere et firma, og er i tvil om hvilken selskapsform du bør benytte. Selv om du kanskje ikke i utgangspunktet har behov for kreditt, kan et slikt kort gi deg mange andre fordeler som du kan lese mer om her på denne siden. Lykke til!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar