Sender fortsatt ut MasterCard

Finanstilsynet reagerte tidligere i år mot at DNB sendte ut MasterCard i studentpakken helt uoppfordret, uansett om studentene ønsket et kredittkort i tillegg til det vanlige visakortet eller ikke. Den 1. september kunne flere medier og nettaviser i Norge melde om at DNB hadde gitt etter til kravet fra Finanstilsynet og Forbrukerombudet. Dette var gode nyheter for en del, ettersom man kun bør skaffe seg kredittkort hvis man vet hvilke fordeler og ulemper som ligger i å benytte seg av et slikt kort. Det finnes veldig mange fordeler som vi har skrevet om tidligere, men man bør sette seg inn i hvordan disse fungerer, og det er jo gjerne noe man gjør hvis man selv leter opp informasjon, og bestiller seg et kort selv.

Men nå kan NRK melde om at DNB fortsatt sender ut MasterCard i sine studentpakker, til studenter i Troms og Finnmark. Om dette fortsatt skjer over hele landet vites ikke, men det fortsetter i hvert fall over 45 dager siden banken fortalte at denne utsendelsen skulle avsluttes. Informasjonssjef Aud Helen Rasmussen i DnB, forteller til NRK at "banken har gode hensikter med å gi Mastercard til elever på videregående skole, og vil på ingen måte å dytte Mastercard på noen, heller derimot å lære dem å bruke det på en fornuftig måte."

Det blir i hvert fall spennende å se hva DNB fortsetter å gjøre i forhold til hva som ble sagt i september, og hva som tydeligvis er praksis enda.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar