Spar penger når du handler mat

For mange så høres det sikkert utrolig dumt ut å handle matvarer med kredittkort, men sannheten er at dette er noe som alle burde gjøre. De fleste forbinder jo et kredittkort med noe som vi benytter hvis det er tomt på lønnskontoen, men hvis man kikker litt nærmere på slike kort så er det kanskje ikke så dumt allikevel.

Å handle mat og dagligvarer er jo noe som alle gjør to, tre eller flere ganger hver uke, og de færreste handler jo mat på kreditt. Vi bruker penger som vi har, for kreditt er jo noe som vi heller benytter til uventede regninger eller dyre forbruksvarer som vi kanskje ikke helt har råd til. Derfor benytter vi kreditt som en form for forskuddsbetaling og enten betaler regningen etter den rentefrie perioden, eller deler opp beløpet over litt lenger tid. Så hvorfor skal man da benytte et kredittkort til å handle mat?

Vel svaret er ganske enkelt. I dag finnes det flere kredittkort som gir en viss prosent rabatt av beløpet som du handler for i matbuttiker, og denne rabatten eller cashback som mange kaller det for, går tilbake på din konto uten at du behøver å gjøre noe mer for å få den. Cashback oversatt fra engelsk til norsk betyr penger tilbake, og flere norske kredittkort gir brukeren cashback når man handler i matbutikker. Dette blir da en enkel men effektiv måte å spare penger på.

Et kredittkort som heter Ikano Visa, gir deg for eksempel 1 % rabatt på alle kjøp som du foretar i matvarebutikker i Norge, og her har du muligheten til å spare opp hele 5.000 kroner i året på cashback. Du behøver ikke å gjøre noenting mer enn å bare betale med kortet i din matbutikk, og så vil cashbacken automatisk samles opp på din kredittkonto. Nå har også dette kredittkortet en rekke andre fordeler, men det kan du lese om på siden om Ikano.

Andre kort som gir rabatt på mat- og dagligvarer er blant annet Shell MasterCard, som i tillegg til 40 øre literen i rabatt på drivstoff hos Shell, også gir 1 % cashback på alt du handler, ikke bare i matbutikker. Her er det ingen årlig begrensning på hvor mye rabatt du kan hente ut, så hvis dere handler mye, er dette absolutt et kredittkort å vurdere.

Kredittkortet til Norwegian gir også rabatt når du handler for eksempel  matvarer, fordi kortet gir 1 % rabatt eller cashpoint-opptjening på alle varekjøp hvor kortet benyttes (bortsett på innenlandsreiser med Norwegian). Forskjellen her er at du får cashpoints (som kan benyttes til å kjøpe flybilletter med) i stedet for cashback, men pleier du uansett å kjøpe flybilletter med Norwegian, blir jo dette det samme som penger.

Fordelen med alle disse tre kredittkortene som gir rabatt når du handler mat, er at ingen  koster noenting å skaffe seg, eller har noe årsgebyr.