Må man bytte bank med nytt kredittkort?

En ting som mange som skal skaffe seg et nytt kredittkort vil vite, er om man alltid er nødt til å bytte bank hvis man skaffer seg et kredittkort fra en annen bank enn den man bruker til vanlig. Skal du for eksempel skaffe deg et kredittkort fra Skandiabanken, er det i dag ikke mulig å overføre penger til kredittkortkontoen fra en annen bank, men kun via egen konto i banken. Men en god del andre tilbydere av kredittkort lar deg overføre penger fra din egen nettbank, når du skal gjøre opp det utestående på kredittkortet.

Selv om det i mange tilfeller kan være fornuftig å bytte bankforbindelse, i forhold til sparerenter, gebyrer og så videre, er dette noe mange synes virker tungvindt, og det blir ofte sett på som enklest å bare beholde den banken man alltid har benyttet seg av. Derfor kan det være fordelaktig når man skaffer seg et nytt kredittkort, at man kan beholde den banken man benytter til vanlig og heller overføre det utestående beløpet fra nettbanken hver måned, over til kredittkortselskapet.

Skaffer du deg et kredittkort som er uten gebyrer, og betaler beløpet innenfor den rentefrie perioden, så er kredittkortet helt gratis å benytte. Skaffer du i tillegg et av kredittkortene som har avtaler om cashback, blir dette både enkelt i tillegg til at du sparer noen kroner på denne måten.

Alle kredittkort som vi samarbeider med og har annonser for her på Kredittkort 24, kan du bestille uten å være nødt til å bytte bankforbindelse. Du kan selvsagt også søke om et kredittkort i den banken du allerede er kunde, men sjekk alltid hvilke betingelser som du får presentert i forhold til årsgebyr, effektiv rente, cashback og evt. rabatt og bonusordninger som ligger i kortet.

Ofte så lønner det seg å beholde lønnkontoen og sparekontoen i den banken du allerede er kunde, men å skaffe seg et kredittkort fra en tilbyder som gir bedre betingelser. Du kan lese mer her om anbefalte kredittkort, som har forskjellige fordeler basert på forskjellige behov, og hvordan du handler med og betaler ned på kredittkortet ditt.