Beste bensinkort

Kredittkort i Norge blir mer og mer spesialiserte i forhold til bruksområder, fordeler og hvor de gir mest rabatt. Når det gjelder rabatt på drivstoff ellerbensinkort som mange liker å kalle de (selv om man selvsagt også får rabatt når man fyller diesel), har det etterhvert kommet mange kredittkort på markedet som tilbyr drivstoffrabatt, og det er ikke bare oljeselskapenes egne kort. Men hvilket kort skal man i dag kategorisere som det beste bensinkort? For å finne ut litt om hvilket bensinkort du bør skaffe deg, bør du kanskje først å fremst finne ut hvilken bensinstasjon som ligger nærmest, eller hvor det er enklest for deg å fylle opp tanken. Det hjelper jo tross alt lite med noen øre i rabatt per liter, hvis du må kjøre 25 kilometer ekstra tur/retur hver gang tanken er tom. Men vi forsøker å se bort i fra denne åpenbare feilen, og kikker litt på de forskjellige bensinkortene som finnes.

Pleier du å fylle på en Esso-stasjon er det egentlig to soleklare kandidater. For det første så har du Esso sitt eget MasterCard, som gir 30 øre rabatt per liter. Kortet gir også 20 % rabatt på bilvask og har ingen årsavgift eller gebyrer når du handler med kortet. Søk om Esso MasterCard 15k o/ 12 mnd eff.rente 32,32 % tot 17.301,-

Med en relativ høy effektiv rente, vil det trolig være mer fornuftig å velge alternativ nummer to, som er 365 Direkte's MasterCard 365 Privat. Dette kredittkortet gir nemlig også 30 øre i rabatt per liter drivstoff som du fyller hos Esso. I tillegg får du også 3,65 % cashback på det du handler av drivstoff på alle stasjoner, samt på kles- og skobutikker. Dermed blir den totale rabatten på Esso-stasjoner med dagens bensinpriser over 80 øre per liter. Søk om 365 Privat MasterCard 15k o/ 12 mnd eff.rente 25,21 % tot 16.907,- Kortet har heller ingen årsavgift eller gebyrer når du handler.

Bor du i nærheten av en Statoil-stasjon kan du søke om Statoil's MasterCard. Kortet gir deg minimum 30 øre i rabatt per liter du fyller og rabatten kan økes til minimum 40 øre per liter hvis du er lojal mot Statoil og fyller minst 2.500 liter i løpet av et år. Fyller du over 1.000 liter i året får du Statoilkoppen du kan fylle opp med kaffe når du er innom stasjonen. Fyll minst 500 liter i året, og få 1 % cashback (ikke på konkurrende stasjoner). Søk om Statoil MasterCard 15k o/ 12 mnd eff.rente 27,25 % tot 17.070,- Kortet har ingen årsavgift eller fakturagebyr.

Hvis det er Shell som ligger nærmest der du bor, er Shell MasterCard et soleklart alternativ. Dette kredittkortet gir deg 40 øre i rabatt per liter, når du fyller opp tanken på en av de mange Shell-stasjonene i Norge. Rabatten får du godtgjort som bonus i form av Trumfpoeng, og du får 1% bonus for alle andre kjøp som gjøes med kortet, og de kan tas ut som kontanter. Du får også 12 rabatt på dekk hos Vianor. Søk om Shell MasterCard 15k o/ 12 mnd eff.rente 26,05 % tot 17.138,- Ingen årsavgift.

Har du ingen fast stasjon hvor du pleier å fylle drivstoff, kan du jo selvsagt skaffe deg alle kortene, men det vil trolig bli et styr å holde oversikten over alle. Den beste løsningen er da trolig å velge et bensinkort som ikke er bundet opp til en bestemt kjede. Da har du i tillegg til 365 Privat også Ikano Visa og Flexi Visa som begge gir cashback når du fyller drivstoff. Med Ikano Visa har du 1 % cashback på alle stasjoner, 1 % cashback på mat- og dagligvarer, samt 2 % på Shell sine stasjoner. Kortet har også en del andre rabatter som du kan lese om her. Flexi Visa gir 4 % cashback innenfor en valgfri kategori hver måned, hvor du da kan velge drivstoff. Søk om Flexi Visa 15k o/ 12 mnd eff.rente 25,33 tot 16.915,- Begge disse kortene er også uten årsavgifter.

Konklusjonen blir gjerne at det enkleste er å velge det bensinkortet som tilhører den stasjonen hvor det er greiest å fylle. Men den største rabatten får du nå hos Esso hvis du betaler med ditt 365 Privat Mastercard.