Kredittkort med betalingsanmerkning

Går det ann å skaffe seg et kredittkort når man har betalingsanmerkninger lurer du kanskje på? Svaret er at det finnes noen muligheter, men det kan være vanskelig å få godkjent en søknad med bemerkninger. De fleste kortselskaper i Norge stiller krav om man ikke skal ha hatt noen anmerkninger i de siste tre årene, og ei heller noen aktive inkassosaker. Dette er enkelt og greit for å minske risikoen med de pengene som lånes ut via den disponible kreditten i kortet.

Så skal man kanskje spørre seg først om man har bruk for ytterligere kreditt med en eller flere betalingsanmerkninger? Er man ikke i stand til å betale tidligere regninger som har forfallt, er kanskje ikke enda mere kreditt løsningen? Men de som til slutt skal vurdere søknaden din er kredittkortselskapene som du søker hos, og de tar hensyn til flere faktorer. En kredittscore brukes til å vurdere din betalingsevne og økonomiske situasjon. Her blir det også tatt hensyn til alder, lønn, formue, andre lån og eventuellt om man har hatt betalingsanmerkninger og i så fall hvilke.

Hvis betalingsanmerkningen kun utgjør en ubetydelig del av hele det økonomiske bildet, er sjansen til stede for at en søknad blir godkjent, men da med en relativt lav kredittgrense. Men uansett vil det da kanskje være mest fornuftig å prøve å få gjort opp gjelden først, da slettes nemlig også anmerkningen fra systemet. Noen banker som for eksempel BlueStep Finans, har spesialisert seg på kunder som har pådratt seg betalingsanmerkninger, men de tilbyr i hovedsak lån til bolig og hjelper ikke til med verken lån uten sikkerhet eller kredittkort.

Ok, men hvis man fortsatt er sikker på at det å skaffe seg et kredittkort er den beste løsningen, så gjenstår det egentlig bare en måte å finne svaret på. Send inn søknader til flere kortselskaper, hvor de fleste trolig blir avslått, men det koster i hvert fall ingen ting. Får du avslag er det mulig å ringe selskapet, henvise til søknaden og spørre om en begrunnelse til avslaget. Dette er det ikke sikkert at du får oppgitt, men kanskje finner du en grunn som det er mulig å gjøre noe med. Hvis ikke heller dette fungerer, så er det egentlig igjen bare å bite i det sure eplet, og begynne å spare penger!
on 13:31 by Admin |   Edit