Hvorfor ha kredittkort i reserve?

Du har sikkert fått med deg at nå som sommerferien nærmer seg, anbefaler alle økonomer deg å ta med et ekstra kort når du er ute å reiser. Dette er på grunn av forskjellige sikkerhetsgrunner, blant annet sikring mot svindel og hvis det vanlige bankkortet ditt av en eller annen grunn skulle slutte å virke.

Men her er 10 andre grunner du kanskje ikke visste om, som gjør det utrolig kjekt å ha et ekstra kredittkort i lommeboka, for kortet kan brukes til mye mer enn bare å betale for varer og tjenester med. Kortet kan også ha store fordeler selv om du har penger nok og ikke behøver kreditt.

1. Du har låst deg ute og kan selvfølgelig ringe til brannvesenet for å få de til å slå inn døra, men hva med å heller bruke kredittkortet til å åpne låsen. Det eneste problemet er at det fungerer heller dårlig hvis sikkerhetslåsen også er på.

2. Med et kredittkort i lommeboka har du alltid tilgang til en linjal, hvis du skulle få behov av å tegne en helt rett men relativt kort linje. Også kjekt hvis du behøver å måle noe som er eksakt 85,60 eller 53,98 millimeter langt.

3. Du har sikkert en eller annen gang sittet på en café, hvor bordet ikke står stille på grunn ujevn lengde på bordbena eller i gulvet. Hvis du ikke har tilgang til verken ølbrikker eller servietter, så er det utrolig hva et kredittkort eller to klarer å få til.

4. Isskraper har en lei tendens til å forsvinne i det samme sorte hullet hvor du også finner igjen enslige sokker. På grunn av den noe begrensede størrelsen på kortet må du ha god tid, men til slutt kan du i hvert fall se ut av frontruta igjen.

5. Hvis du liker å spille gitar har du sikkert noen ganger opplevd at plekteret har forsvunnet når du trenger det. To greie muligheter er enten en fyrstikkeske eller et kredittkort. Fordelen med sistnevnte er at du slipper å tenke på om gitaren skal ta fyr.

6. Hvor utrolig irriterende er det vel ikke etter en lang dag på stranden med en god bok, og bokmerket ligger igjen på hotellet? Vel, du klarer sikkert å gjette deg til hva som kan fungere veldig bra som et alternativt bokmerke i denne situasjonen.

7. Se for deg det pinlige scenarioet, hvor du har invitert over dine nye svigerforeldre på rykende fersk pasta, men du finner ikke igjen rivjernet til parmesanosten. Da passer det bra å ta fram det nye gullkortet (dette fungerer faktisk bra).

8. Kredittkortet fungerer like bra når desserten skal serveres, og kakespaden har slått følge med isskrapen til det evindelige sorte hullet. Bare husk på å vaske av restene etter parmesanosten først. Bløtkake med parmesan er det i hvert fall ingen som liker.

9. Skulle du være uheldig å engang brekke en finger, er det viktig å holde denne stødig og stabilt til du kommer deg til legevakta. Min langfinger er eksakt 8,5 centimeter lang, så hva passer vel da perfekt for å holde den stødig?

10. Og til slutt hvis du har skaffet deg mange nok kort, kan du gjøre som designeren Lizzy Gardiner gjorde under Oscar-utdelingen i 1995. Hun stilte opp i en kjole laget av 254 Amex Gold Cards.

Som du ser, mulighetene med kredittkort er mange!

on 15:39 by Admin |   Edit