Ta med kredittkort på ferie

Det nærmer seg sommeren og de aller fleste av oss planlegger en ferietur til utlandet. Her kan du se hvorfor det er viktig å ta med seg et kredittkort når du skal ut å reise i sommer.

For det første og det som kanskje er mest innlysende, kan det faktisk oppstå en situasjon hvor ditt vanlige bankkort av en eller annen grunn ikke skulle virke, og da er det spesielt viktig å ha et ekstra kort i reserve så du ikke står der uten å kunne gjøre opp for deg. En annen ting som mange ikke er oppmerksomme på, er når du bestiller enten en leiebil eller et hotellrom, så kan opptil det doble beløpet reserveres på din konto, slik at du har mye mindre disponibelt enn hva du kanskje hadde regnet med. Bruker du derimot et kredittkort til denne reservasjonen merker du ikke at det aktuelle beløpet er "låst" på din konto.

Når du skal ta ut kontanter eller betale for varekjøp i utlandet, kan det lønne seg å bruke det vanlige bankkortet til å ta ut kontanter og kredittkortet til varekjøp. På denne måten sparer du noen kroner i gebyrer og du oppnår også en større sikkerhet i forhold til om varen du kjøper står i stil til forventningene. Finansavtalelovens paragraf 54b sikrer deg mot svindel, feil eller mangler når du betaler med et kredittkort. Velg også alltid å betale i den lokale valutaen i det landet du oppholder, mange forretninger gir deg muligheten til å velge å betale i norske kroner, men dette vil nesten alltid være et dyrere alternativ.

Husk på at flere kredittkort gir deg muligheten til å få en gratis reise- og avbestillingsforsikring, om i hvert fall 50 % av reisens kostnader er betalt med kortet. Et eksempel på et slikt kort er Cresco Gold, kredittkortet fra Norwegian, som også er ypperlig som feriekort ettersom du kan spare opp poeng som kan benyttes til flybilletter fra selskapet. Rabatt på for eksempel leiebil og hoteller er andre fordeler som du også får gjennom dette kortet fra Norwegian eller også fra re:member kortet.

Skulle uhellet være ute og kortene dine bli stjålet eller mistet, kommer du i kontakt med bankenes meldingstjeneste på telefon +47 22 89 89 89 slik at du så raskt som mulig får sperret både debet og kredittkort. God sommer og god ferie!
on 14:06 by Admin |   Edit