Velge riktig kredittkort

Det er mange som ikke helt vet hvordan man skal gå fram for å velge seg et nytt kredittkort, og i mange tilfeller så handler man rett og slett bare på impuls. Et bankbrev med tilbud om kredittkort, en sjokkselger på Gardermoen, en tilfeldig nettanonse eller noe annet som gjør at man bestiller seg et kort uten helt å vite hvilke andre tilbud som finnes på markedet. Så hvilke hensyn bør man ta for å velge det mest riktige kredittkortet?

Som noen slags regler bør du først å fremst vite hvilke hensikter du har for å gå til anskaffelse av et kredittkort. Er det bare for å kunne flashe det i baren, er det vel kanskje et gullfarget et som står øverst på ønskelista. Skal du benytte det til noe mer enn bare for å vise det frem, bør du vurdere hvilke gebyrer og kostnader som kommer til ved å ha kortet liggende eller når du bruker det. Årsgebyr, valutapåslag, uttaksgebyr, kostnad for reservekort og andre kostnader blir fort dyre hvis du ikke velger rett kort. Gebyrfrie kredittkort kan absolutt anbefales for de koster ingenting å skaffe seg.

En annen ting du bør se på er den effektive renten som pålegges hvis du ønsker å dele opp betalingen. Renten på forskjellige kredittkort varierer mye, fra rundt 17 % og opp til over 30 %. Hvis planen er å dele opp betalingen, bør et av de billigste kredittkortene være ditt valg. Du sparer mye penger hver måned på en lavere rente i forhold til en høy, noe som egentlig er ganske innlysende.

Det har også blitt mer og mer vanlig å tilby rabatter og cashback når man handler med kort. På denne måten får du rabatt og penger tilbake på konto når du handler varer som mat, drivstoff, sko, hotellovernattinger, klær, leiebil og mye annet. Rentefri betalingsutsettelse er også noe som du kanskje bør ta med i betraktningen, men her har de fleste selskapene noenlunde de samme vilkårene på mellom 30 og 50 dagers utsettelse uten at det tilkommer renter.

Dette var noen enkle tips som kanskje gjør det lettere å velge et riktig kredittkort for deg.
on 11:52 by Admin |   Edit