Billige kredittkort

Det er mye snakk om dyre kredittkort og forbrukslån for tiden, men det er kanskje også fornuftig å nevne hvilke kredittkort som er billige å inneha. Med de nye markedsføringsreglene som gjelder reklame for finansprodukter i Norge, må man nevne den effektive renten samt et representativt eksempel på hva kredittkortet koster i bruk. Dette eksempelet er basert på at 15.000 kroner blir betalt ned over en løpetid på 12 måneder.

Men renten man skal betale hvis man benytter en del av kreditten i kortet er jo egentlig bare en side av saken. Skal man dele opp betalingen over tid er selvsagt den effektive renten viktig, men også faktorer som årsgebyr, fakturagebyr etc. spiller faktisk en ganske stor rolle. Et kredittkort kan ha alt fra 0 kroner i årsgebyr og helt opp til nesten 1.000 kroner i gebyr bare for å ha kortet tilgjengelig hvert år. De billigste kortene blir jo ofte da de som ikke har noen årsgebyr.

Du finner her en oversikt over anbefalte kredittkort som ikke har årsgebyr, og det er gjerne disse som kan betraktes som billige kredittkort, ettersom de er helt gratis å ha i reserve, men også helt gratis å benytte hvis man betaler regningen før forfall. Hvis kredittkortet i tillegg opererer med en ordning om cashback, tjener du jo faktisk penger når du bruker det, og ingenting kan vel være billigere enn det?

Men det er klart at mange skaffer seg et kort fordi de vil ha muligheten til å ekstra penger tilgjengelig hvis lommeboka ellers er tom, og da betyr det ofte at man har planer om å utsette betalingen. I disse tilfellene bør man i hovedsak se på to ting. For det første kan det uansett være smart å velge et kort som ikke har årsavgift, men også opererer med en lav effektiv rente. På den måten blir den månedtlige regningen som skal betales i alle fall så lav som mulig.

Eksempel på et slikt kredittkort er Santander Red som du kan søke om her; 15k o/ 12 mnd. Eff. rente 17,12 % Totalt 16. 324,- Men når alt kommer til alt så er det vel ingen kredittkort som egentlig er billige, selv om noen såklart er bedre enn andre. Velg i hvert fall det kortet som best passer til dine behov.