Negativt med kredittkort på nett?

Det er mye snakk om reklame for kredittkort og forbrukslån på nettet for tide, og ordlyden er i hovedsak negativ. Men er disse reklamene egentlig så veldig ulønnsomme? For å finne ut litt mer av dette, har vi tatt for oss vilkårene for kredittkort hos norges to største banker, DNB og Nordea. Alternativet for folk flest når de skal skaffe seg et kredittkort er jo enten å søke via en reklame på nettet, eller kontake banken sin og få tilsendt et kort derfra.

Hvis vi ser på de to mest vanlige kredittkortene fra disse bankene, Nordea privat MasterCard og DNB MasterCard, er begge disse ordinære kort uten de store fordelene som cashback, rabatter, bonuser eller andre typer av gunstige avtaler. Litt avhengig av kundeforholdet man har i bankene, er det en årsavgift fra 0 kroner og helt opp til 390 kroner i året. Den effektive renten starter henholdsvis på 23,4 % i Nordea og 26,1 % i DNB, men i Nordea er den effektive renten hele 29,55 % hvis man ikke er tilknyttet fordelsprogrammet på en eller annen måte, det vil si at man har andre bankprodukter som forsikringer etc. i banken.

Vi har også reklame for forskjellige kredittkort her på denne siden, hvor vi får utbetalt noen kroner hver gang noen bestiller seg et kort. Men de kortene som reklameres for her, er valgt ut på grunn av gode betingelser som rabatter ved netthandel, cashback eller rabatt på drivstoff, billigere klær og sko når man betaler med kortet, ingen årsavgifter og noen med spesielt lave effektive renter. Mer informasjon om de ulike kortene finner du i menyen øverst.

Ettersom de største bankene i Norge har så stor markedsandel som de har i dag, har flere av de mindre kredittkortselskapene valgt seg forskjellige strategier for å skaffe nye kunder. De fleste reklamerer på nett og tilbyr for det meste bedre betingelser enn hva de største bankene er nødt til for å få en kunde. Er da nødvendigvis reklame for kredittkort på nett så utrolig negativt, eller hjelper det bare til med å opplyse om andre alternativer som finnes i tillegg til gjennom de vanlige kanalene? Vi velger å tro det sistnevnte.
on 13:18 by Admin |   Edit