Søke kredittkort i Norge

Det finnes etterhvert utrolig mange forskjellige kredittkort i Norge. De første kom inn på markedet allerede for 40 år siden, og det var American Express som var først ut her til lands. I dag har vi nesten to og en halv million kredittkort i Norge, og antallet øker stadig. Men det er ikke hvem som helst som kan søke om et kredittkort i Norge, selv om det av og til kanskje føles som om de blir kastet etter deg.

Kredittkortselskapene og bankene i Norge krever for det meste at søkeren er over 20 eller 21 år, men det finnes også de som har en nedre aldersgrense på 18 år. Du må også være registrert i folkeregisteret og vanligvis ha bodd i landet i minimum 3 år. I de fleste tilfeller må du også kunne vise til en fast og stabil inntekt for å kunne søke om et kort. Hvis du i tillegg ikke har misligholdt noen former for lån eller hatt noen betalingsanmerkninger de siste tre årene, er sjansen rimelig stor for at søknaden din blir godkjent. På bakgrunn av disse opplysningene foretas en kredittvurdering eller en sjekk av din kredittscore, som egentlig er en metode bankene benytter seg av for å måle risikoen for å utstede kreditt.

Ettersom det finnes veldig mange typer av kredittkort i Norge, anbefales det at du som en tommerfingerregel i utgangspunktet søker om et kort uten årsavgifter og gebyrer. Hvis kortet blir liggende ubrukt, betaler du heller ingenting for å ha det. Et kort som kan anbefales i denne sammenheng, er kredittkortet fra re:member som er helt gratis å både anskaffe seg og eie. Dette kortet har også mange forskjellige rabatter og andre fordeler. Ellers så har ofte masterkortet til 365Privat blitt kåret til best i test for disiplinerte brukere, og også dette kortet er helt uten årsgebyrer.

Uansett hvilket kort du velger å søke om, så er det kanskje greit å vite hvilke krav som settes til grunn for å godkjenne din søknad. Søker du online får du beskjed med det samme om søknaden blir godkjent eller ikke.