Rabatter og bonuser

Det er ikke så mange produkter som har et mer dårlig rykte enn et kredittkort i Norge i dag, men mange glemmer helt hvilke fordeler mange av disse kortene har. Med litt kontroll over eget forbruk så kan et kredittkort, om ikke bli en gullgruve, i hvert fall hjelpe til å spare mangfoldige tusen kroner hvert år. Det er i hovedsak tre forskjellige kategorier som gjør at du kan spare penger eller oppnå bonus ved å bruke et kredittkort når du handler.

For det første er det blitt mer og mer vanlig at kortselskapene tilbyr penger tilbake når du handler med kortet, eller cashback som mange kaller det for. Her får du noen prosenter av beløpet du handler for tilbake, så lenge det gjelder de varegruppene som cashbacken gjelder for. De mest vanlige varegruppene for denne rabatten er bensin, klær og sko. Noen kort tilbyr også cashback på flyreiser, elektronikk eller sportsutstyr.

En annen fordel som kortbrukere kan dra nytte av, er at flere og flere selskaper i dag også tilbyr gratis reise- og avbestillingsforsikring til sine kunder. Dette er i for seg ikke penger inn på konto, men du slipper gjerne å måtte kjøpe en ekstra forsikring i tillegg når du skal reise på ferie. Sjekk bare om vilkårene på reiseforsikringen er tilstrekkelig for din reise, over halvparten av reisens totale kostnad må være betalt med kortet for at forsikringen skal være gjeldene.

Det blir mer og mer vanlig å handle varer på nettet, og kredittkortet re:member gir sine kunder opptil 25 % rabatt ved netthandel. Ved noe som heter re:member reward har man denne rabatten i over 200 kjente nettbutikker, reisebyråer, flyselskaper og mye annet. Dette fungerer som et bonuskort som gir rabatt på det meste du handler på nettet, og det anbefales også alltid å betale med et kredittkort når man handler på nett.