Kredittkort Student

Det var vært mye snakk om banker og kredittkortselskaper den siste tiden, som deler ut kredittkort til studenter uten fast inntekt. DNB er et eksempel hvor du gjennom en studentpakke får et MasterCard kredittkort med en grense på 5.000 kroner, sammen med et vanlig VISA debetkort. Det er ikke mulig å bli studentkunde i banken uten å samtidig få tilsendt et kredittkort, og mange mener dette er uforsvarlig fra banken sin side. Men hvis man ikke er kunde i DNB og er student, hvordan bør man gå fram for å skaffe seg et kredittkort?

Ofte kan det å forsøke å skaffe seg et kredittkort som student være en vanskelig og frustrenende prosess. Noe av problemet er at stort sett alle selskaper som tilbyr kredittkort foretar en kredittscore av sine kunder før de eventuelt blir godkjent som kunde. Her blir det blant annet lagt vekt på betalingsanmerkninger, samlede lån og inntekt. Som student har man jo som oftest ingen inntekt sett bortsett fra studielån og eventuelle stipender. Men her blir det gjort individuelle vurderinger i hvert enkelt tilfelle, og noen banker godtar stipender som en inntekt, men dette baseres også på den historiske økonomien til søkeren.

I de fleste tilfeller kan man søke om et kredittkort på dagen, og få et svar med det samme om søknaden blir godkjent eller ikke. Det tar ikke mer enn 5 minutter å fylle ut en søknad, så man kaster jo tross alt ikke bort all verdens tid om søknaden blir avslått. Får du godkjent søknaden så bør du ta vel vare på kredittkortet. Det kan være godt å ha den dagen som utbetalingen fra lånekassen drøyer, og du må kjøpe inn bøker og annet skolemateriell, slik som en student er nødt til å ha.