MasterCard eller VISA

Det er mange som ikke helt vet hvilken type av kredittkort de skal velge seg, ett med MasterCard eller ett med VISA. Er det ene bedre enn det andre, og i så fall hvorfor? Så hva er egentlig forskjellen på å ha et kort knyttet oppimot disse to forskjellige selskapene?

Den største og egentlig så og si den eneste praktiske forskjellen, er at dette er to forskjellige selskaper som tilbyr den samme tjenesten. Mange forbinder forøvrig VISA med å være et debetkort, og likeledes er det mange som tror at MasterCard bare kommer som kredittkort, men begge kortene utstedes både som kreditt- og debetkort, selv om VISA er mest vanlig som et debetkort.

Tidligere var det større sjanse for at kun den ene korttypen fungerte på visse brukersteder, men det er nå blitt vanlig at de fleste brukersteder aksepterer både VISA og MasterCard, så du vil neppe ha noen problemer med dette lenger. Skal man reise til litt avsideliggende steder i verden, kan det av og til være en fordel å ha begge deler. Så har man for eksempel et VISA debetkort fra før, kan det være lurt å velge seg et kredittkort som er tilknyttet MasterCard, for å være på den sikre siden. Med for eksempel et kredittkort fra re:member, kan du selv velge hvilken logo du vil ha på kortet.

Av de to selskapene på verdensbasis, er VISA de som har utstedt flest kort, men MasterCard følger like bak og begge fungerer bra i over 200 land verden over. Det er imitlertid en ting du bør være klar over:

Noen kredittkort har en spareavtale i kortet, som gjør at man i noen tilfeller ikke benytter kreditten til betaling, men i stedet de oppsparte midlene. Da mister man tryggheten man har mot svindel etc. ettersom det ikke blir betalt med kreditt, men med oppsparte midler, noe som ikke faller under kredittkjøpslovens paragraf 8. Men dette har forøvrig ingenting med verken VISA eller MasterCard å gjøre.