Spar penger med kredittkort

For mange er et kredittkort ensbetydene med ufornuftig, dyre renter og store utgifter. Men virkeligheten er litt annerledes ettersom det går helt fint å spare en god del penger bare ved å bruke et kredittkort når man handler. Det er ikke til å stikke under en stol, at man må være en disiplinert bruker av kredittkort og ha en god oversikt over sin egen økonomi, for at dette skal lønne seg, men her følger noen enkle tips.

Cashback har flere kredittkort etterhvert fått i Norge, og dette er en ordning som gir brukeren av kortet penger igjen hver gang det handles innenfor de kategoriene som det gis cashback for. For å få fullt utbytte av ordningene med cashback bør man ha flere kredittkort, ettersom tilbakebetalingen har en øvre grense på i snitt 2.000 kroner, men litt varierende fra kort til kort. Men det gjelder som sagt å ha god oversikt over økonomien, og gjerne få satt fasttrekk på alle kredittkortene som benyttes slik.

Vanlige varegrupper som gir cashback er bensin og drivstoff, klær, møbler, elektroniske artikler, flyreiser, sportsutstyr og matvarer. Prosenten avrabatten på hva man handler, varierer fra 1 % som det minste og i noen tilfeller over 10 %. Eksempler på kredittkort som har slike ordninger er 365Privat, Flexi Visa og Ikano Visa. Det blir også gitt spesielle bonuser eller tilbud på forskjellige hotellkjeder, leiebilselskaper og annet til innehaveren av disse kredittkortene.

Med god oversikt over økonomien kan man på denne måten innkassere mange tusen ekstra kroner i året, bare ved å benytte kredittkortet når man allikevel er ute å handler. Husk bare å gjøre opp hele regningen når den kommer, og ikke bare betale minstebeløpet som i noen tilfeller står på fakturaen, for da går vinninga opp i spinninga.