Har du kredittkortgjeld

Et kredittkort kan være et fordelaktig verktøy hvis det blir benyttet på en fornuftig måte, men blir fort en både pest og en plage hvis man kommer på etterskudd med betalingene. Den effektive renten på kredittkort er relativt høy, og hvis man har havnet i en situasjon hvor man sliter med kredittkortgjeld lønner det seg å gjøre noe med det så raskt som overhodet mulig. Det er ingen god løsning å betale ned regningen med et nytt kredittkort, da man fort ender opp med å bare betale renter og ikke bli ferdig med de reelle avdragene.

Hvis du har kredittkortgjeld du ikke blir kvitt, kan et godt tips være å forsøke å samle denne til et vanlig forbrukslån med en litt lavere rente. Dette gjelder også hvis man har flere forskjellige kredittkort. Søk om et lån som kan betale ned all gjelden til samtlige kortutgivere, og klipp kredittkortene i to. På denne måten minsker gjerne de månedlige utgiftene med mange hundre kroner, og det er lettere å komme seg litt ovenpå økonomisk igjen.

Hvis dette også virker vanskelig eller søknadene om forbrukslån ikke blir innvilget, har de fleste kommuner tiltak og personer som kan hjelpe til med å få økonomien på rett kjøl. Her er det bare om å gjøre å svelge stoltheten, og oppsøke en rådgiver så raskt som mulig. De kan også hjelpe til med å ordne netbetalingsavtaler til de forskjellige bankene eller finansinstutisjonene det er snakk om. Det beste tipset hvis du sliter med kredittkortgjeld er å ta tak i sutiasjonen med det samme. Lykke til.