Aldersgrense for kredittkort

Det er tydeligvis mange som lurer på hvilke aldersgrenser som gjelder hvis man skal skaffe seg et kredittkort i Norge. Vi får mange besøk til denne nettsiden som kommer fra google eller andre søkemotorer på nettet, og mange søker på fraser som; kredittkort for ungdom, kredittkort for 18 åringer, kredittkort 20 år og lignende setninger. Siden mange ikke helt virker å være klar over hvilke regler som gjelder for utstedelser av kredittkort, finner du en del nyttig informasjon i denne artikkelen.

Du må være 18 år


I utgangspunktet så gjelder det at du må være myndig for å kunne handle på kreditt, slik at du ikke vil kunne få et kredittkort om du er 16 eller 17 år. Vanlige bankkort får man jo allerede som 13-åring i Norge, men forskjellen er da at det er snakk om debetkort, hvor pengene du bruker trekkes direkte fra din bankkonto, og det er noe helt annet i forhold til å bli innvilget en kreditt på for eksempel 50.000 kroner, hvor banken egentlig bare må stole på at du kommer til å betale tilbake disse pengene.

Utover minstekravet i forhold til alder, har de forskjellige kredittselskapene satt sine egne aldersgrenser for å utstede kredittkort, og hvis du vil ha full informasjon om dette finner du det i oversikten under her. Bare klikk på vis mer, så ser du hvilke aldersgrenser som gjelder for det respektive kredittkortet du er interessert i. Aldersgrensene varierer fra 18, 20, 21, 23 og 25 år.


Alle kredittkort i Norge du kan bestille online har som sagt en minstealder på 18 år, men alder alene er ingen garanti for at du får tilsendt akkurat det kortet som du søker om. Alderskravet er egentlig basert på et ønske om en sikker økonomi, slik at ikke problemer med betalingen skulle oppstå. 18-20 åringer i Norge studerer som regel fortsatt, slik at de mer eller mindre ikke har noen fast inntekt og dermed ikke kan betale tilbake store kredittregninger. Det er i hovedsak årsaken til at flere banker benytter både 23 og 25 års grense, ettersom man da som regel har kommet i jobb og har en fast inntekt.

Et kredittlån som gis fra kredittkortet er gratis å benytte seg av, så lenge man ikke overstiger den rentefrie perioden, som vanligvis ligger et sted mellom 30 og 50 dager fra man benytter seg av kreditten eller rettere sagt handler den varen man kjøper med kredittkortet. Her er det viktig å være klar over at hvis man ønsker å forlenge eller egentlig utsette betalingen, tilkommer det relativt høye kredittrenter.

For at bankene skal kunne sikre seg mest mulig i forkant når de mottar en søknad om et kredittkort, så velger de å kredittsjekke søkeren. Her blir man som søker vurdert oppimot en økonomisk modell og tildelt en kredittscore, som forteller banken hvor sansynligt det er at denne vil komme til å betale tilbake kredittgjelden. Det høres kanskje kynisk ut, men fordi mange har tatt opp for stor gjeld, og sliter med å betale tilbake denne, er det kanskje ikke så dumt uansett.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar