MyHoliday Card fra Ving

Det er kanskje unødvendig å fortelle at man ikke burde kjøpe feriereiser på kreditt (hvis det ikke er gratis reiseforsikring som er hensikten), men hvis du planlegger å bestille en chartertur med Ving og ikke har penger, skulle sikkert kredittkortet til selskapet være en enkel måte å betale for reisen med. MyHoliday Card heter kredittkortet til charterselskapet, som i tillegg til å være et vanlig kredittkort også kan benyttes som en sparekonto, hvor du får 1,5 % rente på sparepengene fra første krone, noe som i og for seg er en helt grei avtale.

Hvis du ønsker å utsette betalingen som er gjort med kortet i enten 4 eller 6 måneder, tilkommer et utsettelsesgebyr på 275 og hhv. 349 kroner. Dette blir fort et billigere alternativ enn å måtte betale renter hver måned, for den effektive renten er relativ høy i forhold til andre kredittkort, på hele 31,4 %. I hvert fall hvis det gjelder en reise til mangfoldige tusen kroner.

Av fordeler som du får gjennom dette kredittkortet, kan det nevnes en reise- og avbestillingsforsikring som gjelder for hustandens medlemmer eller for inntil tre medreisende, hvis minimum 50 % av den totale kostnaden av reisen er betalt med kortet. Dette vil lønne seg stort i forhold til å kjøpe en reiseforsikring på Ving sine egne hjemmesider, for den har en pris for 2 voksne og 2 barn som reiser 14 dager i Europa på 1.030 kroner. Avebestillingsforsikring koster 580 for en familie på 4 for reiser i Europa.

Kredittkortet har ikke noe årsgebyr eller gebyr på varekjøp som blir foretatt i Norge eller i utlandet. Den øverste kredittgrensen du kan få med MyHoliday Card er 75.000 kroner, og en rentefri betalingsutsettelse på inntil 45 dager. Kortet gir også rabatt på noen få utvalgte produkter som interiørartikler, inngang til legoland og på Oslo Sportslager sin nettbutikk.

Hvis du allerede har skaffet deg kredittkortet til Ving og det har blitt stjålet eller mistet, bør du raskest mulig få ringt å sperret det på telefon til kundeservice +47 815 22 233. Denne tjenesten er døgnåpen. Ønsker du å bestille et kredittkort fra Ving, kan du klikke deg inn til søknadskjemaet. Du bør i så fall ha en BankID tilgjengelig, eller så kan søknadsprosessen ta opp til 3 uker opplyser Ving på hjemmesiden.

Eff. rente 31,4 %, 15.000 o/ 12 mnd. Totalt 17.124,-