Du bør ha flere kredittkort

Mange advarer for tiden mot kredittkort og de høye rentene man kan pådra seg hvis man ønsker å dele opp betalingen, men hvis du vil spare penger på bruk av kort bør du skaffe deg mer enn bare ett kredittkort. På grunn av at det i dag har blitt flere kredittkortselskaper som kjenper om kundene, tilbyr de nå forskjellige bonuser og rabattordninger til sine kunder, og for å få best utbytte av disse holder det ikke lenger med bare ett kort, men du bør nesten ha en håndfull av disse kortene for å få maks utbytte av rabattene som tilbys.

Hvis du vil ha rabatter på en mengde reiseselskaper og mye annet, kan re:member's kredittkort virkelig anbefales. Bare ved å betale med kortet noen ganger før denne sommeren, kom en besparelse på over 1.000 kroner. Les mer om re:member's rabatter her.

Men dette kortet gir deg ikke rabatt i matbutikker, så skal du skaffe deg rabatt også på matvarer, bør du i tillegg bestille deg et kredittkort som gir cashback på mat og dagligvarer. Med cashback både på reiser, andre nettbutikker og matvarebutikker, er du litt nærmere målet om skaffe deg rabatt på absolutt alt du handler med kort.

De fleste av oss kjører også bil, så rabatt på drivstoff er en annen ting som det lønner seg å skaffe seg. I en tidligere artikkel skrev vi om noen av de beste bensinkortene som finnes på det norske markedet. De forskjellige oljeselskapene har både egne kredittkort, samt avtaler om rabatt eller cashback gjennom andre selskap, og for å spare deg mest mulig penger også på bensin, bør du absolutt skaffe deg et bensinkort.

Men nå er det ikke bare cashback og rabatter som er grunn til å flere enn ett kredittkort, men som de fleste sikkert vet, anbefales det av de fleste økonomer at man alltid tar med seg et ekstra kort når man er ute å reiser. Det er flere årsaker til dette spesielt når man reiser utenlands, hvor man er bedre sikret mot svindel i forhold til når man handler med debetkort, og når en del kredittkort i tillegg tilbyr gratis reiseforsikring når man betaler reisen med kortet, burde dette være mer enn grunn god nok til å også spare penger på denne måten. Norwegian-kortet er et godt eksempel på et slikt kort, som også lar deg spare opp cashpoints til fremtidige flyreiser.

De andre helt åpenbare fordelene med å ha minst ett kredittkort som rentefrie utsettelser, kort som ikke har årsgebyr, et reservekort hvis det vanlige bankkortet ikke fungerer, samt andre kanskje litt mindre seriøse grunner til hvorfor man bør ha et reservekort, gjør at det vil lønne seg å skaffe seg mer enn bare ett enkelt kredittkort, hvis man vil dra nytte av alle de forskjellige fordelene som finnes.

Klarer du å holde oversikten over en 4 - 5 kort uten å miste kontrollen på når de forfaller, ved at du alltid betaler før rentene slår inn, er det ikke noe problem i å spare et sted mellom 10- og 15.000 kroner hvert år. På den annen side hvis du ikke er like flink til å passe på slike frister, er det kanskje like greit å klare seg med kun ett kredittkort. Vinninga går fort opp i spinninga hvis det tilkommer en del renteutgifter på kortet ditt.