Kjøpekort med betalingsutsettelse

Det finnes i Norge flere typer av betalingskort, hvor debetkort og kredittkort er de mest kjente. Men det finnes også en annen type av kort som butikkene kaller for kjøpekort, hvor man kan skaffe seg en betalingsutsettelse mot å betale et gebyr. Uttrykket som butikkene benytter er "kjøp nå betal senere", og hensikten er jo kort og greit å få deg til å kjøpe en vare du ikke har kapitalen til, mot å bare legge til et gebyr på noen hundre kroner. Dette kan i og for seg være gode tilbud, slik at du føler at du tjener inn gebyret, men i mange tilfeller fører dette til et impulskjøp som du kanskje burde ha unngått.

Hva er et kjøpekort?

Mange av de store kjedene tilbyr slike kjøp nå betal senere løsninger uten at du må skaffe deg et kort, men også flere kredittkort tilbyr en variant av kjøpekort, som for eksempel Cresco Access og Ikano Visa hvor man kan dele opp betalingen i enten 2, 4, 6 eller 9 måneder hvis varene koster over 2.500 kroner. Her bruker man altså kredittkortet som et kjøpekort, i stedet for å benytte det som et ordinært kredittkort. Les mere om hvordan du kan bli din egen banksjef med Ikanokortet her, hvor du også har muligheten til å søke om dette kredittkortet online.

Hvilke betingelser har slike handlekort?

Mange av kjedene som tilbyr kjøpekort eller handlekort som de også kalles, har avtale med nevnte Cresco Access og når du søker om betalingsutsettelse får du automatisk kredittkortet. Butikken bruker dette kortet fordi de får en liten provisjon hver gang en kune skaffer seg kortet, men du bør være oppmerksom på hvilke vilkår som gjelder for dette kortet, sammenlignet med andre kredittkort i Norge. Den effektive renten er nemlig en god del høyere enn mange andre kort, på hele 31,8 %. Andre butikker benytter seg av en avtale med et kredittkort fra GE Money Bank som har en effektiv rente på 32,98 %. Så, kanskje er det mere fornuftig å heller vurdere et kredittkort som har en lavere rente, og du kan se en enkel oversikt her, hvor du finner mange andre kort med lav rente.

Hvis du planlegger å dele opp betalingen over tid på en vare du skal kjøpe, bør du i hvert fall sjekke de forskjellige betingelsene som finnes først. Det skiller fort en god del penger på de forskjellige kjøpsavtalene som finnes i butikker, og penger spart er jo som kjent penger tjent. Hvis artikkelen du skal kjøpe er mulig å bestille på nettet, bør du kanskje også se på hvilke fordeler du får gjemmon re:member reward, som er fordelsprogrammet til re:member card. Rabattene du får der kan fort vise seg å være mer lønnsomme, enn å velge en betalingsutsettelse via et kjøpekort.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates