Enkleste kredittkort å få

Nesten alle i Norge har i dag ett eller flere kredittkort, men kriteriene for å få innvilget søknaden er ulike for de forskjellige kortene. Noen kredittkort er enklere å få innvilget enn andre, og her skal vi se litt på hvilke krav som stilles til deg som vil søke om et nytt kredittkort i dag.


For det første må du være over 18 år for å kunne søke om kredittkort, men noen selskaper har en grense på 20 år eller høyere, og slik informasjon finner du hos hver enkelt kortutsteder. Selv om det kanskje kan virke som om det er lett å få kredittkort, ettersom vi ser reklame for kort overalt i dag, er det faktisk ganske strenge krav som stilles til den søkende.

For det første blir søkere med inkassokrav eller betalingsanmerkninger avvist ganske så raskt, og man må også ha en viss årsinntekt for å bli vurdert. Men det skal sies at med en normal årslønn og ingen betalingskrav hengende over deg, blir som regel søknaden innvilget. Det gjelder egentlig at man har en oversiktelig og grei økonomisk situasjon, og at man kan vise at man ikke er noen dårlig betaler.

Så hvilket kredittkort som er det enkleste å skaffe seg, kommer egentlig mest ann på hvordan din egen økonomiske situasjon er. Oppfyller du alle kravene som stilles er jo alle kortene enkle å få tak i, men mangler du noen grunnleggende krav er det jo vanskelig uansett hvilket kort du ønsker deg.

Ofte er det også slik at hvis du ligger i den nedre delen av skalaen, så vil du som regel få tilbud om en lavere kredittgrense enn hva som opplyses om i reklamen. Dette for at du over tid skal kunne vise banken at du er til å stole på, når det gjelder tilbakebetaling av den innvilgede kreditten. Deretter kan du søke om å øke kredittgrensen hvis du vil det. Med en god betalingshistorikk over 6 måneder blir dette som regel godkjent.

Selv om det kan være enkelt å bruke kredittkort siden det ikke egentlig er dine egne penger, skal du huske på at det er ganske høye renter hvis du vil utsette betalingen av din kreditt. Forsøk derfor å alltid betale hele regningen når den kommer.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates