Betaler du regninger med kredittkort?

Det er fort gjort å havne bakpå i økonomien, og har du mange regninger kan det være fristende å dra kredittkortet for å betale noen av de mest pressende i regningsbunken. Men kan man på en fornuftig måte benytte et kredittkort til å betale ut utbetalte regninger?

Svaret er vel nesten kort og konsist nei, men det betyr ikke at det er ingen som benytter seg av denne muligheten. Å betale regninger med kredittkort , blir jo nesten som å pisse i buksa en kald vinterdag. Det varmer litt med en gang, men etter ganske kort tid så fryser pisset til is og blir ganske vanskelig å gå fjernet. Det samme kan fort skje med den kredittkortgjelden man sakte men sikkert er i ferd med å opparbeide seg.

Et ganske vanlig signal på at man snart kan bli ute å kjøre, er om man hver måned bruker opp hele lønningen, og gjerne da et par dager før neste lønning kommer inn på konto. Mange tyr da til kredittkortet sitt, ikke bare for å betale regninger og purringer, men også til andre ting som man har lyst på. Det som da gjerne skjer, er at din kredittkortgjeld sakte men sikkert øker, til den kommer opp på et nivå hvor den begynner å bli vanskelig å håndtere.

Da er det viktig å merke seg at man alltid, om det lar seg gjøre skal forsøke å betale ned den dyreste gjelden så raskt som mulig. Det anbefales da ikke å bruke kredittkort til å betale ned regningene, men heller se seg om etter et forbrukslån for å få ordnet en refinansiering av den dyreste gjelden. Dette kan være første skrit på veien til en litt mer sunn økonomisk hverdag, men det krever også sitt i forhold til måtehold når man har lyst til å shoppe.

For å komme seg opp på beina igjen, kan avdragsfrihet på boliglånet være en kortsiktig løsning. Det samme gjelder også for studielånet, hvor man ganske enkelt kan be om å få slippe og betale i en liten periode. Med flere slike enkle grep samt en ryddig og fornuftig refinansiering, er man rimelig raskt oppe og går igjen økonomisk, men det kreves som sagt litt egeninnsats for å slutte å bruke kredittkort til all verdens saker man kanskje ikke har helt bruk for!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates