Hvordan tjene penger med et kredittkort

De aller fleste nordmenn ser på kredittkort som noe man bruker til å betale med i hverdagen. Nærmere alle jeg kjenner har et ganske enkelt syn på hvilke bruksområder som er tilknyttet et slikt kort, noe som kun kommer banken til gode. For det er tross alt mange måter å tjene penger på gjennom et kredittkort. Du er bare nødt til å vite om dem før du søker om et nytt kort for å få utnyttet det maksimalt. Her er en guide til hvordan du kan tjene penger med et kredittkort.

1. Cashback.

Gjennom cashback kan du få penger tilbake når du handler på bestemte steder. Flere og flere land har blitt skylt over av ”cashback”-bølgen, og Norge er per dags dato i startfasen av trenden. Kort fortalt fungerer det slik:

Bankene som utsteder kredittkortene går i samarbeid med butikker og bensinstasjoner over hele landet for å øke omsetning hos de aktuelle butikkene og for å få ”solgt” flere kort. Ved å kunne tilby en viss prosentsats tilbake for kunden hver gang han eller hun kjøper (for eksempel) bensin med kredittkortet, så vil det oppstå en ”vinn-vinn-vinn”-situasjon hvor kunden får billigere bensin, bensinstasjonen får kunder og banken får en gunstig avtale som de kan reklamere med for å tiltrekke seg kunder. Cashback er den mest normale og populære måten å tjene penger på gjennom kredittkort for nordmenn.

2. Fordeler og goder.

Flyselskap er et eksempel på selskap som favoriserer de kundene som har et kredittkort hos deres bank. I Norge er det vel SAS og Norwegian som er ledende på å gi særbehandling til de som benytter seg av deres finansielle tjenester. Personlig kan jeg fortelle at jeg har et Norwegian kredittkort, og grunnen til at jeg har dette er fordi jeg får fordeler (gjennom poengsystem/bonussystem) og cashback når jeg kjøper flyreiser, samt et re:member kredittkort som gir rabatter på det meste andre du kan kjøpe på nettet.

Fordeler man ellers ville måtte betalt for vil man få gratis dersom man har kredittkort hos enkelte selskap. Vær obs på dette når du går gjennom hvilke selskaper som tilbyr kredittkort.

3. Rentefordeler.

Det er et faktum at renter og betingelser hos de forskjellige bankene avhenger av hvor god kunde du er. Som et unntak fra resten av den finansielle verden, så spiller bankvesenet ofte litt på skjønn når de skal vurdere hvilke betingelser de forskjellige kundene skal ha.

Om du har vært en god kredittkortkunde i flere år hos en bank, og da definerer vi ”god kunde” som en som i en årrekke har betalt for seg til riktig tid, så vil du stille sterkere ved øvrige lånesøknader og ved eventuelle refinansieringsmuligheter om det er en situasjon som skulle dukke opp.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates