Kredittkort og sikkerheten

Kredittkortsvindel har preget nyhetsbildet de seneste årene og antall nordmenn som blir svindlet øker for hvert eneste år som går. At den jevne nordmann blir mer og mer skeptisk til bankenes sikkerhet er ikke veldig rart.

Men hvordan står det egentlig til med kredittkort og sikkerheten rundt det?


Som følge av at det skal være lettere å betale på diverse nettbutikker, så har man all informasjon skrevet på kredittkortet sånn at kjøpsprosessen ikke tar mer enn et par minutter. Spørsmålet folk stiller seg er jo naturligvis om dette er en trygg og sikker måte å gjøre det på. Om man blir frastjålet kortet sitt, så kan det være tappet for penger et par minutter senere uten at tyven har fått fatt i koden.

Heldigvis er bankene i Norge pålagt å dekke tap som kommer av kredittkortsvindel. Har man mistet kortet eller på en annen måte blitt utsatt for økonomisk tap gjennom kriminalitet, så vil man få igjen pengene i de aller fleste tilfellene, med mindre man har opptrådd uforsvarlig og med det blir medskyldig i at pengene blir borte.

Et annet sikkerhetstiltak som mange av bankene nå fører er såkalt regionssperre. Du kan ta kontakt med banken din og be dem om å sperre kredittkortet ditt i land du ikke ferdes. Dette er en fleksibel løsning som åpner opp for at du kan sperre og åpne land og regioner om du for eksempel skulle på ferie til et land du ikke ferdes så mye i.

På den måten sikrer du deg mot at utenlandske bander stjeler kortet og tapper det gjennom betalingsløsninger de har liggende i hjemlandet sitt. Tusenvis av norske bankkort har blitt ”skimmet” (les: kopiert) og tappet av utenlandske banker i mange måneder etter at kopieringen har funnet sted.

For å unngå den type svindel anbefales det at man går til banken og hører om de kan sette opp en regionssperre for deg. Det er heller ikke slik at du er nødt til å velge ett og ett land som du skal sperre for – de aller fleste banker tilbyr denne løsningen kontinentalt slik at du for eksempel kan sperre alle land som ligger utenfor Europa.

For å oppsummere kan vi si at bankene tar sine forhåndsregler når det kommer til sikkerhet da det tross alt er de som lider det økonomiske tapet dersom noe skulle gå galt. Om skaden allerede er skjedd vil jeg anbefale å ta kontakt med banken din og få sperret kredittkortet umiddelbart samt få opprettet en sak på det hos både politi og bank.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates