Hvilke fordeler er det ved å ha et kredittkort?

Kredittkort brukes som betalingsløsning overalt i samfunnet. Alt fra den mest innestengte kebabsjappen i Istanbul til de store nettbutikkene i USA har ofte kredittkort som sin mest brukte betalingsløsning. Allerede nå har vi kartlagt hvorfor du bør skaffe deg et  - men finnes det også andre fordeler forbundet med det?

1. Cashback.

Grunnen til at jeg personlig har et kredittkort er ganske enkel: jeg sparer/tjener penger på det. ”Hvordan!?”, tenker du sikkert. Vel, det er ganske enkelt. Jeg har et såkalt bensinkort som gir meg cashback på hvert liter bensin jeg kjøper hos en bestemt bensinstasjonskjede.

Om jeg kjøper 10 liter bensin, så tjener jeg 7 kroner (0,7 kroner pr liter). Dette er penger som kommer rett inn på kontoen min hver eneste gang jeg tanker. Nå er bensin en svært populært cashback-vare, men det finnes liknende tilbud til deg som handler klær, reiser, dagligvarer m.m. .

2. Netthandel nasjonalt og internasjonalt.

Som nevnt i starten av artikkelen, så domineres netthandelen av kredittkortløsninger. Paypal, som er en av de mest brukte betalingsmetodene på nett, har integrert kortløsning. Med andre ord finnes det knapt en nettbutikk i Norge som drifter uten at man kan brukte kredittkort til kjøp. Da kjører de i så fall på en utdatert versjon av Paypal som kun tillater deg å betale dersom du har satt inn penger på Paypal-kontoen din i forkant.

3. Ferie i utlandet.

Utenlands kan betaling være et problem i enkelte butikker. I Danmark er det eksempelvis slik at det kun er Dankort (dansk bankkort) som kan benyttes i mange av de største butikkene. Men har man et kredittkort utstedt fra en anerkjent bank, så skal det gå bra å få betalt for seg i 99,5 % av tilfellene.

Personlig har jeg alltid med meg to kredittkort når jeg reiser utenlands og har aldri møtt på problemer når jeg skal betale for meg. Et kredittkort kan også brukes til å ta ut penger i minibank, så du kan føle deg veldig trygg om du har med et par kort på reisen.

4. Enklere liv.

Det å løpe rundt i samfunnet med en masse kontanter på seg hele tiden er ingen god idé. Om man har et kredittkort som betalingsmetode vil man alltid ha penger tilgjengelig uten å måtte tenke på at man skal innom en minibank for å kunne betale for noe.

Forskning viser også at man har en mer sunn økonomisk livsstil dersom man benytter seg av kredittkort fremfor kontanter.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates