Nye regler for kredittkort

nye regler for kredittkort-regningenDet er mange i Norge som skylder mye penger på grunn av overbruk av kredittkortet sitt, og det forsøker nå Finanstilsynet og forandre på. Som du sikkert har lest tidligere her på Kredittkort 24 så har det vært vanlig praksis blant kredittkortselskapene å utstede regninger med minstebeløpet ferdig fylt ut. På grunn av denne praksisen så har mange uten å tenke over det kun betalt inn minstebeløpet, i stedet for å betale inn hele beløpet eller i hvert fall så mye de klarer å betale inn.

Nå har altså Finanstilsynet kommet med en regelendring som tilsier at alle regninger som sendes ut ikke lengre skal ha minstebeløpet skrevet inn, og man må selv velge hvilket beløp som skal belastes. Tanken bak endringen er at folk nå selv må tenke seg om før de bare automatisk betaler den ferdigutfylte regningen, slik at den totale kredittkortgjelden i Norge forhåpentligvis minsker noe.

Et kredittkort er jo et fantastisk enkelt verktøy for å skaffe seg tilgang til gode rabattavtaler, cashback og en rekke andre fordeler hvis man kan kalle seg for en disiplinert bruker av kortet. Men desverre er det mange som ikke leser det som står med liten skrift når regningen kommer, og blir hengende etter med både renter og avdrag på kortet sitt. Forhåpentligvis fører denne forandringen til at en del nå betaler det som skal til for å slippe dyre renter fremover.

Men, det er klart at for en del så vil det lønne seg å dele opp regningen utover flere måneder fremfor å betale ned alt på en gang, dette gjelder kanskje dyrere forbruksvarer man har bruk for, dyre verkstedregninger og lignende. I blant kan det være mer fornuftig å betale på avbetaling fremfor å vente til man har spart opp til hele beløpet. Men forsøk å ha en plan over nedbetalingen allerede fra starten, da blir det mye enklere å holde rentekostnadene så lave som mulig.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best CD Rates